Erna hyller sosialt entreprenørskap

I dag åpnet Sisters in Business helt ny systue, på IKEA Furuset, og på åpningen stilte statsminister Erna Solberg. Hun var tydelig på sitt engasjement for å skape jobber, som noe av det viktigste vi må gjøre nå.

Sisters in Business har gjort seg godt bemerket de siste månedene, gjennom oppdraget de fikk for å sy smittervernfrakker. Vel så viktig er den langsiktige jobben de gjør med å bygge mestring og innenforskap. Den virkelig store støttespilleren i dette samarbeidet er IKEA. Og den nye systuen på IKEA Furuset åpnet i dag tidlig.

Vi har tidligere fortalt om samarbeidet med IKEA, da med utgangspunkt i systuen på Slependen. På Furuset er det enda større. Og det er tydelig at dette er viktig for IKEA. Bærekraftstenkningen på IKEA gjennomsyrer hele organisasjonen, globalt som lokalt.

Clare Rodgers, Country Manager for IKEA Norge, sammen med Sandra Tollefsen, daglig leder for Sisters in Business.

De jobber intenst med mangfold og inkludering, fordi de ser det som en viktig samfunnsoppgave å ivareta både til sysselsetting og det å gi noe tilbake til samfunnet. På IKEA skal systuen bistå kundene med for eksempel å sy gardiner og andre tekstilprodukter.

Når Sisters in Business nå skulle åpne den nye systuen på Furuset var det også svært hyggelig at statsminister Erna Solberg ønsket å prioritere et besøk. Og, hennes engasjement for jobbskaping og sosialt entreprenørskap var tydelig å merke. «Det er kjempeviktig med et tilbud som dette, der mennesker med en annen bakgrunn får en mulighet for å få jobberfaring,» sa hun. Hun var svært tydelig på at sosialt entreprenørskap, og ikke NAV, er løsningen for å bygge innenforskap og inkludering. «For alle de som vil gjøre noe med fattigdommen i Norge er dette ekstremt viktig,» sa hun.

«Å få folk i jobb er det viktigste!»

Her er flere av teamet samlet i systuen. 

Systuen er åpen alle dager fra 11 til 19, med unntak av onsdager og søndager. Og når du er innom kan du samtidig få muligheten til å se på og kjøpe med deg ett av de andre produktene de har til salgs. Det kan være verdt et besøk i seg selv.