Smarte koblinger gir uante muligheter for unge jobbsøkere

Da Entra i 2019 arrangerte Bærekraftige dager på Tøyen Torg opplevde de en svært hyggelig bieffekt: Ansatte i Entra ble referanser og bidro til at unge jobbsøkere etterpå fikk jobb.

Tøyen har gått gjennom en enorm forvandling de siste årene, og i midten av mye av denne transformasjonen står Tøyen Torg. Høsten 2018 ble den nytenkende og innovative organiseringen av Tøyen Torg – Tøyen Torgforening – stiftet, og noen måneder etter ble det nye torget offisielt åpnet, til en storstilt fest både på torget og i samarbeid med det lokale arrangementet «Tøyensk Julemarked».

Entra er den største av gårdeierne rundt Tøyen Torg, og har hatt et langsiktig og sterkt engasjement for Tøyen. Deichmans barnebibliotek Biblo Tøyen har vunnet priser og anerkjennelse verden rundt, og Skatten er siste satsing. Flere kommer nok.

Da Entra i 2019 skulle arrangere Bærekraftige dager på Tøyen Torg, var Jobbsøkerhjelpen en av de sosiale entreprenørene som ble engasjert i å bistå. Jobbsøkerhjelpen har sitt utgangspunkt fra Tøyen Unlimited, en nabolagsinkubator som gir unge entreprenører helt enkle verktøy til å kunne forsøke å realisere gode ideer for eget nabolag. Her jobber Jobbsøkerhjelpen med kursing og bistand til jobbsøkere fra hele Oslo, og bistår også å gjøre en viktig screening av kandidater: Dette er unge mennesker som er engasjerte og svært motiverte for å finne en jobb.

Ansatte i Entra tilbød seg å være referanse for de unge jobbsøkerne som jobbet under de Bærekraftige dagene. Og betydningen for de ansatte å senere bli oppringt som referanse og bidra til å gi søkerne en jobb er uvurderlig. Da slo bærekraften ut i alle kanaler.

I denne filmen forteller Sonja Horn (adm.dir. i Entra) om verdien av disse koblingene. Dahab Hadgu (prosjektleder i Jobbsøkerhjelpen) forteller om hvordan de jobber i det daglige med kursing, støtte og oppfølging.

«Jeg opplever at veldig mange i vår bransje har lyst til å bidra,» sier Sonja Horn. Samtidig innrømmer hun at det ofte kan være vanskelig å navigere og koble de som er motiverte og ønsker å gjøre en innsats – med de som kan tilby steget inn. Vi håper selvsagt at YTE skal vise seg å bli den koblingen som mangler i dag, som gjør denne navigasjonen enklere.

Videre håper vi at flere bydeler og områder i Oslo tar seg inspirere av det som har skjedd og fortsatt skjer på Tøyen. Nabolagsinkubatoren Tøyen Unlimited har nå også blitt eksportert til Stavanger (Storhaug Unlimited). Ser vi kanskje flere i Oslo snart?

Kontakt oss gjerne om du vil vite mer om både Tøyen og nabolagsutvikling.