På tide å bestille sykkelservice fra de beste?

Har du noen sykler du kanskje ikke har fått fikset opp ennå? Kanskje naboen også har noen? Hva med å slå dere sammen? Mora di fikser sykker’n!

For noen dager siden kunne vi lese på NRK om hvordan den franske klimaministeren nå ønsker å bevilge 50 Euro for hver sykkel som fikses opp, som ledd i kampen mot korona. Flere som sykler gjør at færre bruker kollektivløsningene og smitter hverandre. Samtidig vil det ha en god folkehelseeffekt.

Her hjemme har vi alle blitt veldig godt vant til hjemmekontoret, på godt og vondt. Gradvis skal vi nå forhåpentligvis vende tilbake til livet der vi kanskje skal besøke det andre kontoret litt også. Er sykkelen i orden? Kanskje dere også har flere sykler hjemme, som kunne behøvd å fikses opp?

Selvsagt går det jo an at alle i familien sykler ned til nærmeste sykkelverksted. En annen mulighet er å bestille noen til å komme hjem. Mora di fikser sykker’n er en sosial entreprenør som fikser nettopp dette. Da koronakrisen slo til for fullt ble mange avtaler rundt om i bydelene og hos bedrifter avbestilt. Nå er det på tide å bestille igjen.

Selvsagt slår vi også et slag for samme løsning som i Frankrike. Vi tenker at vi kanskje bør gå litt lenger også. Hadde det ikke vært fantastisk om Oslo Kommune kunne dekket hele eller deler av kostnadene for borettslag og bedrifter som bestiller en hel dag med mobilt sykkelverksted?

Vil du vite mer om Mora di anbefaler vi å se dette intervjuet, med Kalina og Åse Karin, som Estate Nyheter gjorde for kort tid siden.